Izmanto kodu PRODIGY25 un saņem 25% atlaidi visai Prodigy produkcijai!

Apskati Prodigy produktus TE

BEZMAKSAS PIEGĀDE SMARTPOST PAKOMĀTĀ. IZSŪTĀM VIENĀ DARBA DIENĀ!

Menu

« »
Cart

JAUNUMI preces

Kā izvēlēties pareizo disku?

Disku golfā dažādiem metieniem lieto dažāda veida diskus. Ir pieejams burtiski simtiem atšķirīgu disku, līdz ar to izvēlēties var būt pagrūti. Šajā nodaļā mēs izskaidrosim, kādi ir disku veidi un kā izvēlēties sev piemērotāko disku. Lūdzam atcerēties, ka šie ir ieteikumi - vislielākā nozīme ir metiena tehnikai! Augsta līmeņa spēlētājs spēj raidīt pat puteri 100m attālumā, bet iesācējam var nākties samierināties ar 30m, lai gan mests tālais disks.

Kas jāņem vērā izvēloties disku:

1. Tips
Pirmkārt, Tev ir jāizvēlas diska tips! Jānolemj, kas ir nepieciešams: jauns puteris, stabils draiveris vai varbūt Tu pērc savu pašu pirmo disku?

2. Plastmasa
Kad ir skaidrs, kāda tipa disks nepieciešams, jāizvēlas plastmasa. Kopumā katrs diska modelis pieejams vismaz divu dažādu plastmasu izpildījumā .

3. Svars
Jāizvēlas svara kategorija, kas atbilst Tavām vajadzībām.

Disku tipi - tuvie, vidējie, tālie

Diski dalās trīs galvenajās kategorijās: tuvie (putter), vidējie (mid-range) un tālie (driver). Tālie (draiveri) dalās vēl divās apakškategorijās: pustālie jeb precizitātes draiveri (fairway driver) un tālie jeb distances draiveri (distance driver). Katrā kategorijā ir daudz dažādu disku ar atšķirīgiem parametriem, dažādiem pielietojumiem.

Tuvie diski, jeb puteri (Putters)
Puterus izmanto piemešanai pie groza un mešanai grozā. Kopumā puteri lido pa ļoti taisnu līniju. Šie ir lēnākie un paši precīzākie diski, kādi tiek ražoti. Puteri tiek izmantoti, kad līdz grozam palikuši mazāk kā 50 metri.

Vidējās distances diski (Mid-range)
Vidējie diski ir mazliet plānāki un ar platāku iekšējo malu. Tos ir mazliet grūtāk kontrolēt (salīdzinājumā ar puteriem). Šie diski parasti tiek lietoti 50..10 metru attālumā no groza. Protams, atkarīgs no spēlētāja. Vidējās distances diski ir vispiemērotākie iesācējiem, jo rada labu priekšstatu par lidojuma īpatnībām.

Tālās distances diski (Drivers)
Tālais disks ir būtiska spēles sastāvdaļa. Draiveri ir 'plakanākie' diski ar visplatāko iekšējo malu. Draiveru lidojumu līknes ir ļoti atšķirīgas. Pustālie draiveri ir lēnāki dēļ ne tik platas iekšējās malas - vairāk piemēroti iesācējiem. Distances draiveru mala ir platāka, tādēļ tie ir ātrāki. Distances draiverus iesakām pieredzējušākiem spēlētājiem un tiem, kas spēj veikt vismaz 80m metienus.

Plastmasu veidi

Otrs svarīgs disku izvēles kritērijs ir plastmasas veids. Gandrīz visi disku modeļi pieejami vairāku plastmasu izpildījumā. Šeit Tu atradīsi katras plastmasas aprakstu.

Innova galvenie plastmasu veidi

DX
DX plastmasas izpildījumā ir pieejams visplašākais disku modeļu klāsts. Diski ir cenas ziņā vispieejamākie un nodrošina lielisku tvēriena saķeri dažādos laika apstākļos.
Iezīmes
• Nodrošina lielisku satvērienu gandrīz visos laika apstākļos
• Pakāpeniski nolietojoties maina lidojuma īpašības un sniedz jaunas iespējas
• Vislētākais plastmasas veids

Pro
Pro plastmasa tiek ražota īpaši sajaucot vairākus plastmasu veidus. Šie kvalitatīvie diski piedāvā palielinātu izturību, salīdzinājumā ar DX un nodrošina lielisku saķeri. Pro diskiem ir mazliet izteiktāka celtspēja, salīdzinājumā ar citiām Innova plastmasām, savukārt, cenas ziņā tie ir lētāki par Champion vai Star produktiem.
Iezīmes
• Lielāka celtspēja nekā Champion, Star vai DX plastmasām
• Labāka saķere nekā Champion
• Daži modeļi pieejami krāsainajā I-Dye izpildījumā

Champion
Visbiežāk - daļēji caurspīdīga plastmasa, bet ir pieejama arī daudzkrāsaina vai ar metālisku piejaukumu. Champion Line diski saglabā savas sākotnējās īpašības pat pēc daudziem simtiem metienu. Izturīgā Champion plastmasa diskam dod lielāku stabilitāti nekā DX, Pro un Star līdzinieki.
Iezīmes
• Augstas kvalitātes plastmasa, kas nodrošina visaugstāko izturību un uzticamību
• Piemērota visspēcīgāko metienu izpildīšanai
• Saglabā sākotnējos lidojuma parametrus daudz ilgāk par DX, Pro un Star

Blizzard Champion
Šis ir 2012. gada jaunievedums. Izturīgajā Champion plastmasa ir "uzputota" un to caurvij tūkstoši mazu burbulīšu. Rezultātā iegūstam ļoti vieglu augstākās kvalitātes materiālu. Diska svars šādi var tikt samazināts līdz pat 130 gramiem! Blizzard disku trajektorija ir gandrīz tāda pati kā ekvivalentiem par 20 gramiem smagākiem modeļiem, bet dēļ samazinātā svara, tie spēj veikt lielākas distances. Te gan der ievērot, ka, jo vieglāks disks, jo vairāk to ietekmē vides apstākļi, piemēram, vējš.
Iezīmes
• Mazāks svars = tālāks lidojums, pietietojot to pašu spēku
• Augsta izturība
• Piemērots gan iesācējiem, gan lietpratējiem
• Peldošs, ja tā svars ir zem 140 gramiem

Star & GStar
Star and GStar plastmasai piemīt gandrīz tā pati izturība, kas Champion, bet saķere ir tik pat augsta kā Pro plastmasai. Star un GStar ir vislabākais izturības un satvēriena apvienojums.
Iezīmes
• Lieliska saķere visos laika apstākļos
• Ilgstoša izturība pat spēlējot kokiem bagātā vidē
• Daži modeļi pieejami arī atkārtotas pārstrādes Echo Star plastmasas izpildījumā

Ciats Innova plastmasas
KC Pro
Kena Klimo (Ken Climo) īpašais pasūtījums. KC Aviar and KC Roc ir veidoti no īpaši stīvas Pro plastmasas. Šiem diskiem ir izteiktāka pārstabilitāte (overstable) salīdzinājumā ar "parastajiem" Aviar un Roc. Ārkārtīgi izturīga plastmasa.

JK Pro
Julianas Korveras (Juliana Korver) īpašais pasūtījums. JK Pro Aviar ir veidots no lipīgas, vēl ar vien stīvas Pro plastmasas. Ārkārtīgi laba saķere.

Yeti Pro
Džeja Rīdinga, kurš disku golfā zināms ar iesauku Jetijs (Jay ”Yeti” Reading) īpašais pasūtījums. Yeti Pro Aviar veidots no lipīgas un stīvas Pro plastmasas, kura ir mazliet stīvāka par JK, bet ne tik nelokāma kā KC.

Glow DX
Fosforizēti diski, kas tumsā spīd. Šiem diskiem piemīt visas DX plastmasas īpašības.

Glow Champion
Fosforizēti diski, kas tumsā spīd. Glow Champion ir ļoti līdzīgi Champion, bet nedaudz slidenāki un mazliet izturīgāki. Pieejami tālajiem un vidējiem diskiem.

R-Pro
”Rubber pro”. Gumijota, ļoti labu saķeri nodrošinoša plastmasa. Īpaši piemērota slapjam un aukstam laikam.

Echo Star
Escho Star ir neliels Innova ieguldījums vides aizsardzībā. Disku sastāvā ir 50 līdz 100% pārstrādātas plastmasas. Echo Star ir mazliet mīkstāka, maigāka par "parasto" Star un nodrošina izcilu saķeri.


Discmania platmasu veidi

D-line
Labākā saķere pat slapjā laikā. Viszemākā cena. Ideāla plastmasa puteriem. Innova DX plastmasas līdzinieks

P-line
Lieliska sajūta un paaugstināta celtspēja. Iespējams, šī ir plastmasa ar vislabāko saķeri. Ideāli piemērota Ziemeļeiropas apstākļos. Kad šī plastmasa nolietojas, diska lidojumam parādās jaunas iespējas.
P-Line ir mazliet izteiktāka "mazstabilitāte" (understable) salīdzinājumā ar S-line un C-line. (Understable - diska tendence griezt pa labi, metot ar labo roku vēzienā gar krūtīm - backhand).
Innova Pro plastmasas līdzinieks.

C-line
Discmania visizturīgākā un vispopulārākā plastmasa - Innova Champion līdzineks. Laba saķere un lielisks izskats. Parasti šīs plastmasas diski ir stabilāki par pārējām plastmasām.

Blizzard C-line
Blizzard tehnoloģija izturīgajā C-line plastmasā iestrādā tūkstošiem mazu burbulīšu. Tādā veidā šī augstākās kvalitātes plastmasa ievērojami samazina svaru, kas dod lielāku ātrumu un tālāku lidojumu. Protams, lielāku atkarību no vēja.
Šī plastmasa ir piemērota gan augstākā līmeņa spēlētājiem, gan spēlētājiem ar vāju metienu.

S-line
Lieliska saķere visos laika apstākļos, un ļoti laba izturība. Tas nozīmē, ka disks nezaudēs savu formu jau pēc pirmajiem triecieniem pa kokiem.
Ļoti līdzīga Innova Star plastmasai.

SG-line
Šī ir S-line mīkstāka versija, kura tika izmēģināta pirms dažiem gadiem MD1 diskiem. Kopš P-line ieviešanas vairs netiek ražota, bet tomēr vēl ir pieejama ierobežotā daudzumā.

Different weights

The disc’s weigtht has a great affect to it’s flight. Lighter discs are most suitable for young players and beginners. Mid weight discs are used by all players and heaviest ones are most suitable for competing players and in special conditions.

Weight classes for discs under 21,2 cm in diameter
(max weight 175 grams)
Weight classes for discs over 21,2 cm in diameter
(max weight 180 grams)
• 150 class
• 151-164 grams
• 165-169 grams
• 170-172 grams
• 173-175 grams

• 150 class
• 151-164 grams
• 165-169 grams
• 170-174 grams
• 175-177 grams
• 178-180 grams

Putters
170-172 grams and 173-175 grams are approriate weight classes for putters for most players. A heavier disc is more reliable as it is stabler and less sensitive to wind. Additionally, heavier disc ”sinks” better into chains of a disc golf basket. Light putters are excellent for young players.

Mid-range discs
Junior players and beginners should go for these weight classes when selecting a mid: 150 class, 151-164 grams or 165-169 grams. Players who can reach 60-80 meters with mids can use heavier discs. Competing players use the heaviest, 178-180 grams, weight class mids in general.

Drivers
The 150 class and 165-169 grams weight classes are best for junior players and beginners. The most common misconception is that heavier discs fly further. Lighter discs work well for players at all levels. Many of the competing players use under 170 gram drivers, especially when throwing uphill or in moderate wind conditions. The most used weight class, apart from Blizzard discs, in distance throws is 165-169 grams. Players who can throw over 100 meters with drivers also use heavier weight classes, e.g. 170-172 and 173-175, latter being the heaviest weight class in drivers generally. A heavier driver is more reliable in windy conditions.

SEKO mums

Bezmaksas piegāde

Par mums

 

Pieteikties jaunumiem

Vēlies uzzināt par karstākajiem jaunumiem? Pieraksties ziņu saņemšanai sevis izvēlētajā valodā!

Ienākt vai Reģistrēties